CASE – First Cargos hållbarhetswebb

First Cargo ville utveckla en ny del på sin befintliga webb. Scopet var att formge sidan med utgång i att stärka varumärket visuellt och agera bollplank för att strukturera och presentera hållbarhetsarbetet. 

 

Beskrivning av uppdraget:

 • Ta fram en mockup på en flexibel hållbarhetssida där First Cargo kan berätta och inspirera med sitt aktiva hållbarhetsarbete.
 • Ansiktslyft av den visuella tonaliteten. Besökaren ska mötas av igenkänning med uppdaterad framtoning som inspiration framåt för resten av webben.
 • Innehåll ska kunna variera över tid på ett snyggt och responsivt sätt.
 • Kunskapstung information ska presenteras på ett behagligt, strukturerat sätt som återspeglar First Cargo som bolag.
 • Det fanns önskemål om en nyhetskarusell med senaste artiklarna, en FAQ-sektion samt möjlighet att förbättra inläggssidor.

Visste du att 55% av besökarna spenderar mindre än 15 sek på en webb och att visuella element som infografik, högkvalitetativa bilder och videor fångar uppmärksamhet och rankar högre på sökmotorerna?

 

Vi ville skapa en engagerande, mer användarvänlig hållbarhetswebb genom att:

 1. Skapa en dynamisk sida som håller besökarna kvar längre.
 2. Dela upp information i tydliga block för att få ett komplext ämne överskådligt och lättillgängligt.
 3. Addera jordnära färger på webbplatsen för att komplettera First Carlos röda, på ett sätt så färgen sticker ut och samtidigt smälter in.
 4. Införa rörlig bild högst upp för att fånga fler besökares uppmärksahet.
 5. Skapa rubriker med ingress och föreslagna bilder som lägger grunden för att successivt bygga vidare med personligt och professionellt innehåll.
 6. Addera CTA (Call To Action) i slutet av sidan.

En kreativt och stimulerande ”hands-on” uppdrag för våra duktiga konsulter Gabriel och Rebecka! En ynnest att få samarbeta med ett företag där hållbara relationer sitter i kulturen och det aktiva hållbarhetsarbetet är en integrerad del i vardagen i en bransch som verkligen kan göra skillnad.

Tack First Cargo för ett gott samarbete som ger mersmak och för att ni verkligen walk-the-talk inom logistikbranschen vad gäller hållbarhet.

Spana in hållbarhetssidan här!